Audi Q3 vs. BMW X1: razboiul crossoverelor premium

In ziua de azi, se vand tot mai multe crossovere compacte. Din acest motiv tot mai multi producatori, inclusiv de marci premium, ofera spre vanzare acest tip de autovehicul. Iar eu am facut un comparativ intre doua dintre cele mai importante masini din segment: Audi Q3 si BMW X1.

 

audi-q3-colajAudi Q3 e pe piata de ceva timp, dar a primit un facelift discret la sfarsitul anului trecut.

Designul exterior este simplu, cu forme patratoase si muchii drepte. Ies in evidenta grila tipica Audi, farurile LED desenate frumos si spoilerele cu decupaje generoase.

La interior avem parte de un design conservator, dar materialele sunt de cea mai buna calitate. Totul este organizat ergonomic, spatiul pentru pasageri este bun, iar portbagajul are 460l. Ca dotari interesante avem faruri LED, trapa panoramica, sistem audio Bose sau navigatie MMI.

Cat despre propulsoare, cel mai echilibrat, dupa parerea mea, este 2.0 TDI quattro 184cp impreuna cu transmisia S tronic cu 7 trepte. 0-100 in 9,3 s, vit. max. 204 km/h si consum mediu de 5,1l sunt datele oficiale pentru acest motor.

Pretul de pornire pentru o versiune de baza Basic cu propulsorul 2.0 TDI quattro 184cp S tronic este de 40.293 de euro.

 

bmw-x1-colajBMW X1 a ajuns la a doua generatie, deci aduce un aer proaspat in segment.

Designul exterior seamana, in sfarsit, cu cel al celorlalte SUV-uri BMW. Toate liniile inspira forta, silueta este atletica, iar blocurile optice si spoilerele inspira dinamism si masivitate.

Interiorul arata mult mai bine decat generatia trecuta. S-a acordat mai multa atentie la detalii, iar toate elementele dau o senzatie premium. Ergonomia e buna, iar portbagajul are nu mai putin de 505l. Ca dotari interesante avem scaune electrice cu memorie, control dinamic al amotizoarelor sau sistem audio Harman/Kardon.

Pentru X1 mi se pare echilibrat propulsorul xDrive20d 2.0 190cp impreuna cu transmisia Steptronic cu 8 rapoarte. Avand in vedere ca are xDrive si consuma doar 4,9l (dupa datele oficiale), eu zic ca e o „afacere” buna.

Pretul de pornire pentru o versiune xDrive20d Steptronic este de 41.456 de euro TVA inclus.

 

Pentru a le departaja, am acordat celor doua modele cate o nota, unde 1 este cea mai mica si 10 este cea mai mare, pentru cele mai importante 5 criterii de evaluare a unei masini, respectiv design exterior, design interior, motorizare, ergonomie si raport calitate/pret.

 

Audi Q3

Design exterior – 10

Design interior – 9

Motorizare – 9

Ergonomie – 9,5

Raport calitate/pret – 9,5

Total – 47

 

BMW X1

Design exterior – 10

Design interior – 9,5

Motorizare – 9,5

Ergonomie – 10

Raport calitate/ pret – 8,5

Total – 47,5

 

Dupa cum se poate observa, BMW X1 a obtinut un punctaj putin mai mare decat concurentul sau. Acest lucru inseamna ca alegerea uneia dintre cele doua masini este subiectiva deoarece diferenta este neinsemnata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *