Opel Adam vs. Smart Forfour, esentele tari se tin in sticlute mici

In clasa mini se duce o lupta crancena. Sunt tot mai multe masini ce vor sa demonstreze ca esentele tari se tin in sticlute mici. Iar azi, compar doua dintre cele mai cool dintre ele: OPEL ADAM si SMART FORFOUR.

 

opel-adam-colajOpel Adam este, dupa parerea mea, cea mai cool masina pe care ti-o poti achizitiona acum. Spun acest lucru deoarece e singurul automobil in stare sa devina oglinda personalitatii tale. Sunt posibile nu mai putin de 61.000 de combinatii de personalizare pentru exterior si 82.000 pentru interior.

Adam atrage toate privirile. Designul exterior e agresiv, cu linii tari si forme dinamice. Fata e zambitoare, cu o grila interesanta si faruri tipice Opel. Silueta seamana putin cu cea al lui Fiat 500, iar spatele are un aer retro, cu niste stopuri in forma de bumerang desenate frumos.

La interior se continua linia vesela de la exterior. Daca ai putin simt artistic, poti crea o adevarata opera de arta. Materialele sunt bune, spatiul e satisfacator, iar portbagajul are 170l.

Si daca tot e bal si veselie, de ce sa nu alegi propulsorul de 1.0 si 115cp? 0-100 in 9,9s, vit. max. de 196km/h si consum mixt de 4,9l sunt datele oficiale pentru acest motor.

Daca iti surade idea de a-ti achizitiona un Adam, trebuie sa stii ca pretul de pornire este de 12.200 euro.

smart-colajDar acest Opel miniatural are o problema: concurenta. Si aici ma refer la Smart Forfour, care e pur si simplu automobilul ideal de oras.

Designul exterior al lui Forfour este dragalas. Din fata observi „ochii” mari si grila zambareata cu un fagure interesant. In lateral iese in evidenta culoarea contrastanta ce acopera celula de siguranta, iar in spate iti atrag atentia stopurile patrate desenste frumos.

Interiorul are un design placut, vesel. Dupa parerea mea arata cel mai bine daca alegi echiparea Proxy. Spatiul e bun, iar portbagajul are nu mai putin de 185l.

Cat despre motoare, cel disponibil in Romania are doar 71cp. Nu este foarte dinamic, dar este suficient pentru mediul urban. 0-100 in 15.9, viteza maxima de 151km/h si consumul mediu de 4.2l sunt datele tehnice pentru acest motor.

Forfour are un pret de pornire de 12.240 euro pentru echipare standard.

Pentru a le departaja, am acordat celor doua modele cate o nota, unde 1 este cea mai mica si 10 este cea mai mare, pentru cele mai importante 5 criterii de evaluare a unei masini, respectiv design exterior, design interior, motorizare, ergonomie si raport calitate/pret, exact ca la comparativul precedent.

 

OPEL Adam

Design exterior – 10

Design interior – 10

Motorizare – 10

Ergonomie – 9

Raport calitate/pret – 9,5

Total – 48,5

 

SMART Forfour

Design exterior – 10

Design interior – 10

Motorizare – 9

Ergonomie –10

Raport calitate/pret – 9,5

Total – 48,5

 

Dupa cum se poate observa cele doua modele au obtinut acelasi punctaj total. In concluzie, alegerea uneia dintre ele este pur subiectiva si reflecta nevoile fiecaruia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *