Noul Hyundai Tucson, revolutie coreeana


 

Am placerea sa va prezint o revolutie marca Hyundai: noul Tucson. De ce revolutie? Pentru ca pe langa vremurile in care facea Accent sau Getz, Hyundai a evoluat extrem de mult si a ajuns la un nivel de calitate la care nu se astepta nimeni. Si daca tot am inceput cu putina istorie, vreau sa va spun ca acest model inlocuieste vechiul ix35 care la randul sau a inlocuit batranul Tucson, lansat in 2004. Revenind, cred ca acest crossover este unul dintre cele mai bune de pe piata.

hyundai-tucson-2

Chiar daca gusturile nu se discuta, imi permit sa dau designul ca argument pentru afirmatia facuta mai devreme. Masina asta arata pur si simplu bine. Forma caroseriei te duce cu gandul la un Santa Fe mai mic, ceea ce nu e rau deloc. Liniile inspira forta si masivitate, iar anumite elemente cum ar fi grila sau blocurile optice dau un aer premium intregului ansamblu. In plus, masina are un coeficient aerodinamic de numai 0,33.

 

La interior coreenii au reusit sa creeze o ambianta foarte placuta. Cand am urcat pentru prima data in noul Tucson, la SAB, am ramas placut surprins. Materialele sunt mult mai bune decat la generatia anterioara, iar lista de dotari e mai lunga si include optionale ca parcare automată, frânare automată de urgenţă cu trei moduri de funcţionare, asistent de păstrare a benzii de circulaţie, alertă pentru trafic perpendicular în spate, monitorizarea unghiului mort si hayon cu deschidere automata. De asemenea, spatiul pentru pasageri a crescut si el, iar portbagajul are nu mai putin de 488l.

hyundai-tucson-3

In Romania sunt disponibile mai multe motoare pe benzina si diesel: 1.6 T-GDI 177CP 4WD 6MT ; 1.6 T-GDI 177CP 4WD 7DCT ; 1.6 GDI 132CP ISG 2WD 6MT ; 2.0 CRDI 185CP 4WD 6MT ; 2.0 CRDI 185CP 4WD 6AT ; 2.0 CRDI 136CP 4WD 6MT. Cea mai ieftina varianta este cea cu motorul 1.6 GDI 132CP ISG 2WD 6MT impreuna cu echiparea Style ce are un pret de lista de 24.506€, iar cea mai scumpa varianta este cea cu motorul 2.0 CRDI 185CP 4WD 6AT si echiparea Luxury Pack + ce are un pret de lista de 39.510€.

In concluzie, noul Hyundai Tucson este un SUV „curajos” ce vrea sa arate ca are toate atuurile pentru a satisface nevoile si dorintele unei familii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *