Noul Volkswagen Tiguan aduce echilibrul între funcționalitate și eleganță

Volkswagen Tiguan a ajuns la a doua generație, fiind așteptat cu entuziasm de către fanii mărcii germane. El este acum mai echilibrat, mai performant și mai tehnologizat, iar lansarea lui a venit într-un moment oportun pentru a se putea „lupta” cu  SUV-uri din aceeași clasă. Spre exemplu, noul Hyundai Tucson sau noul Kia Sportage.

Eu am mers cu vechea generatie de Tiguan care mi-a lăsat o impresie bună, de mașina care nu te-ar fi lăsat la greu. De atunci a trecut mult timp, iar generația a doua promite multe schimbări. Față de modelul precedent, Tiguan este mai mare și a fost înzestrat cu un design mai atletic și matur.

volkswagen-tiguan-2

Partea frontală este elegantă, atrăgându-ți atenția spoilerele cu decupaje generoase și grila care se întinde de la un bloc optic la celălalt. Din lateral ies în evidență jantele cu diametru cuprins între 17” și 20″, dar și linia mediană ce încadrează mânerele și se continuă de la stopuri până în zona inferioară oglinzilor retrovizoare. Spatele este dominat vizual de blocurile optice cu LED de formă rectangulară, ce fac ca noul SUV nemțesc să fie inconfundabil.

Interiorul formează un echilibru perfect între funcționalitate și eleganță, iar design-ul stilat scoate în evidență diversitatea de materiale calitative folosite. La bord întâlnim multe dotări de ultimă generație, iar spațiul este acum mai generos ca niciodată, cu un portbagaj de până la 615 litri cu bancheta culisată maxim în față, valoare ce indică o creștere semnificativă de 145 de litri față de generația precedentă. Ceasurile de bord au fost înlocuite cu un ecran LCD cu digonală de 31 de centimetri (12,3 inch) numit Active Info Display, iar de acum este disponibil și un Head-Up display, ce vine în completarea acestuia. Noul Tiguan mai aduce la pachet și o trapă panoramică glisantă și rabatabilă cu iluminare ambientală, ce sporește confortul pasagerilor. La partea de infotainment, Tiguan se laudă cu un sistem avansat, dar și cu un Soundsystem DYNAUDIO Excite Surround cu 8 difuzoare și subwoofer, ce poate fi găsit pe lista de opționale.

 tiguan-interior

Noul SUV de la Volkswagen are disponibilă o gamă variată de motoare pe benzină și pe motorină (diesel). Puterile acestora variază între 115 și 190 de cai putere, unele dintre acestea având disponibilă și o variantă cu transmisie automată DSG. Unitățile pe benzină regăsite în configuratorul VW sunt 1.4 TSI de 125, respectiv 150 de cai putere și 2.0 TSI de 180 de cai putere. De partea cealaltă, mai multe motoare diesel completează seria: 2.0 TDI de 115, 150 și 190 de cai putere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *