Noua Mazda 2, The Fashion-Car

Noua Mazda 2 e una dintre cele mai „trendy”,”fancy”,”pretty” sau cum vreti voi sa-i spuneti aparitie de pe sosele. E frumoasa, are personalitate si e o dovada ca esentele tari se tin in sticute mici. Sarmul ei vine de la filozofia de design „Kodo – Soul of motion” , o alternativa buna la design-ul bazat pe linii si muchii drepte. De la spoilerul agresiv din fata, pana la spatele usor rotunjit, toate formele sunt fluide. Pe langa grila tipica Mazda care se prelungeşte spre faruri, modelul are un „corp” atletic si ofera o senzatie dinamica.

Mazda2-ineriorInteriorul e fresh, potrivit unei masini mici. Toate culorile si materialele sunt alese astfel incat sa creeze o ambianta placuta, lucru care iti pune un zambet pe buze. Ergonomia e buna, avand un interior organizat cu destule spatii de depozitare si cu un portbagaj de 280l.

Dupa parerea mea din selectia de motoare cel mai potrivit este Skyactiv-G 1.5 benzina cu 90 cp si cutie manuala cu 5 rapoarte. Datele oficiale (0-100: 9,4s ; viteza max: 183km/h ; consum mediu: 4,5) ne sugereaza un comportament mai mult decat decent in oras sau la drumuri medii.

Mazda2-spateIn opinia mea, Mazda 2 e un pachet bun pentru tineri, cu multa tehnologie (sistem MZD Connect, faruri si stopuri cu tehnologie LED sau pachet Activesense: blind spot monitoring, asistent la franare in oras si sistem de avertizare la depasirea benzii de rulare), motoare ce imbina consumul scazut de carburant cu performantele onorabile si design-ul expresiv, neconventional. Dar, totul are un pret, iar Mazda 2 porneste de la 10.990 de euro pentru echiparea de baza G75.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *