Fiat 500 Facelift, citadina legendara revine cu forte noi

Fiat 500 este, fara doar si poate, o legenda vie. Iar la 8 ani de la lansarea generatiei anterioare, producatorul italian revine cu un facelift. L-am analizat de aproape la Salonul Auto de la Bucuresti si iata ce am constatat.

Elementele de pe caroseria citadinei au devenit mai minimaliste, iar atentia la detalii a fost crescuta. S-au facut modificari de efect la nivelul spoilerelor si blocurilor optice, care in fata dispun de lumini de rulare pe timp de zi cu LED, iar in spate au o bucata de plastic in culoarea caroseriei pe mijloc. Gama de jante a fost innoita cu doua modele – unul de 15″ gri lucios si unul de 16″ negru opac. In rest, silueta iconica, care l-a consacrat pe micutul 500, a ramas neatinsa.

fiat-500-colaj

La interior cea mai mare schimbare se afla la nivelul plansei de bord, care a fost regandita pentru a permite integrarea noului ecran de 5″ al sistemului Uconnect. Acesta ofera navigatie TomTom 2,5D, dar si functia hands free Bluetooth si Bluetooth Audio Streaming. Volanul este si el nou si vine cu un design specific marcii Fiat, infrumusetat cu cateva elemente din aluminiu. In spatele acestuia se observa ecranul TFT de 7″, care permite acces la kilometraj, turometru, indicatorul Gear Shift si datele computerului de bord. In rest, spatiul a ramas la fel de mic, fara materiale pretentioase si cu o pozitie la volan putin neobisnuita.

Pentru Fiat 500 Facelift sunt disponibile trei motoare pe benzina. Acestea sunt: 0.9 TWINAIR 85CP, 0.9 TWINAIR TURBO 105CP si 1.2 69CP (care are si varianta cu tehnologie Start/Stop). Cel mai puternic motor este complet nou, are cutie manuala cu 6 trepte si ofera performante onorabile – 0-100 in 10 secunde, viteza maxima de 188 km/h si consum mediu de 4,2l% (5,5l% urban, 3,5l% extraurban).

fiat-500-interior

In concluzie, facelift-ul lui Fiat 500 se arata bine-venit, plasand modelul la nivelul tehnologic actual. In plus, cu ajutorul pretului de pornire de 10.363 de euro + TVA, se dovedeste o afacere buna pentru un client care vrea o masina mini, cu atitudine si personalitate puternica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *