Das ist der T-Roc. Volkswagen întărește ofensiva pe piața SUV-urilor lansând un model compact

Volkswagen a lansat săptămâna trecută noul T-Roc, al patrulea SUV al producătorului din Wolfsburg. Cu un design nou, caracteristici dinamice și o gamă largă de echipamente standard, T-Roc susține ofensiva VW pe piața SUV-urilor, fapt declarat chiar de către Dr. Herbert Diess, președintele consiliului de administrație al mărcii germane, la premiera mondială desfășurată în Italia.

La exterior, noul T-Roc vine cu un look mai tineresc decât celelalte modele din gama Volkswagen. Acesta poate fi comandat cu o caroserie în doua nuanțe, iar elementele care atrag cel mai mult atenția sunt grila uriașă și blocurile optice alungite. Privit din lateral, noul SUV german arată ca un coupe, mașina căpătând astfel un caracter sportiv.

DB2017AU01281_small

Design-ul interior al lui T-Roc împrumută multe elemente de la alte modele Volkswagen. Spre exemplu, întâlnim același volan, fețe de uși asemănătoare și comenzi pentru climatizare identice cu cele ale unui Golf. Totuși, SUV-ul din Wolfsburg are o pată de culoare în plus, reprezentată de plasticul lucios în culoarea caroseriei care acoperă o parte importantă din suprafața bordului. La capitolul spațiu interior, T-Roc se descurcă admirabil, cam la fel ca orice Volkswagen, portbagajul acestuia având o capacitate de 445 de litri. Nu-i rău!

Fiind o mașină modernă, noul T-Roc dispune de o mulțime de tehnologii de ultimă generație. Pe lângă sumedenia de sisteme de asistență a șoferului (Front Assist, sistem de monitorizare a unghiului mort, cruise control adaptiv etc.), acesta va mai putea fi accesorizat și cu ceasurile de bord digitale Active Info Display, dar și cu prea bine cunoscutul sistem de infotainment de la Volkswagen (uite alt element preluat de la celelalte modele din gamă!).

Der neue Volkswagen T-Roc

Volkswagen va oferi pentru T-Roc o gamă de motorizări echilibrată, formată din trei unități pe benzină și trei diesel. Motoarele disponibile vor fi: 1.0 TSI – 115 cai putere , 1.5 TSI 150 de cai putere, 2.0 TSI 190 de cai putere, 1.6 TDI 115 cai putere, 2.0 TDI 150 de cai putere si 2.0 TDI de 190 de cai putere.

Volkswagen T-Roc va putea fi văzut la Salonul Auto de la Frankfurt, care începe pe 12 septembrie. Totodată, lansarea pe piața din Europa va avea loc în luna noiembrie a acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *