Made in Romania. Ford prezintă noul Puma, model ce va fi produs la fabrica din Craiova

Ford a prezentat un nou model. Este vorba de Puma, un automobil ce se va alătura gamei de SUV-uri disponibile în Europa – EcoSport, Kuga și Edge. Acesta va fi produs, alături de Ecosport, la uzina din Craiova, unde au fost investiți, începând cu anul 2008, aproximativ 1.5 miliarde de euro. Astfel, în România vor fi fabricate două mașini ce fac parte din același segment, însă sunt diferite din punct de vedere al filozofiei.

Ford Puma se încadrează în noua linie de design, seamănă cu ”fratele său mai mare” – Kuga, vine cu un aspect stilat, expresiv, cu linii mai rotunjite și o identitate mai sportivă decât cea a lui EcoSport. Are o siluetă ușor de recunoscut și un profil în care se remarcă linia plafonului, coborâtă în partea din spate, dar și montantul A, cu un artificiu de design ce îl face să pară că ”plutește”.

Formele plăcute, dar și dimensiunile compacte (4.186 mm lungime, 1.805 mm lățime și 1.537 mm înălțime) ascund unul dintre cele mai practice crossovere. Portbagajul oferă cea mai mare capacitate din segment – 456 de litri și dispune de un spațiu suplimentar, numit MegaBox, ce aduce un plus de 80 de litri. Totodată, pentru noul model va fi disponibil și un hayon acționat electric.

Design-ul interior al noului Puma amintește de Fiesta, însă micul SUV aduce o listă mai bogată de dotări. Astfel, este disponibil un instrumentar de bord digital cu diagonala de 12.3 inch. Alături de acesta, funcționează sistemul multimedia Sync 3, controlat de pe un ecran tactil cu diagonala de 8 inch. Mai departe, pe lista de opționale se regăsește un sistem audio Bowers&Wilkins cu 10 difuzoare, mai multe tehnologii avansate de siguranță, precum Cross Trafic Alert, Local Hazard Information sau sistemul de cruise control adaptiv cu Stop&Go (pe lângă multitudinea celor oferite în standard), scaune față cu masaj lombar – o premieră în segment, dar și un acoperiș panoramic.

La începutul acestui an, Ford a anunțat că fiecare dintre modelele sale nou lansate vor avea disponibilă o motorizare electrificată. Astfel, clienții noului Puma vor beneficia de arhitectura mild-hybrid, ce promite o completare între performanțe dinamice și un consum eficient de combustibil. Motorul EcoBoost de 1.0 litru, asistat de generatorul de pornire de 48V, va fi disponibil în variante de 125 și 155 de cai putere. De asemenea, în ofertă va mai exista și versiunea de bază a propulsorului 1.0 EcoBoost, cu 95 de cai putere, cuplat la o transmisie manuală în șase trepte sau cu 125 de cai putere, cuplat la o cutie automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte – disponibilă din luna mai a anului viitor.

Noul Ford Puma va fi disponibil pentru achiziționare începând cu sfârșitul acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *