Acesta este noul BMW X2. SUV-ul bavarez vine cu un design complet nou, tracțiune față și motoare puternice

Acesta este noul BMW X2. Adică un fel de operație de scădere dintre X6 și X4 din care a rezultat un SUV mai mic decât X1. Adică un SAV. Adică tot un SUV, dar coupe. Cu 4 uși. Și tracțiune față. Cine să-i mai înțeleagă pe bavarezi?!

Noul X2, poziționat în gama cât se poate de normal, între X1 și X3, aduce un design complet nou, o serie de elemente stilistice puțin neobișnuite pentru producătorul german, tracțiune față, dar și motoare puternice, de până la 231 de cai putere.

Noutăți BMW X2:

La exterior…

…Primul element care îți va atrage atenția este chiar grila din partea frontală, care este mai lată în partea de jos decât în partea de sus. Blocurile optice au un design fluid, păstrând semnătura de lumini a BMW, iar prizele de aer generoase completează ansamblul sportiv al aspectului exterior.

P90278971_lowRes_the-brand-new-bmw-x2

În lateral, în afară de forma tipică de “coupe cu 4 uși”, BMW X2 vine și cu o surpriză: o siglă BMW pe montantul C. Conform informării de presă, aceasta reprezintă o referință la modelele coupe clasice ale mărcii, subliniind astfel ADN-ul sportiv al lui X2. Pe bune, BMW?! Pe bune?!

Trecând totuși la partea din spate, aici putem observa stopurile cu lumini LED în forma de L specifică BMW, dar și bara de protecție argintie care, cel puțin în opinia mea, creează un aspect plăcut în compoziția spatelui.

La interior…

…Design-ul este ușor de recunoscut de la celelalte modele X din gamă. Calitatea interiorului se așteaptă a fi una ridicată, BMW introducând în premieră o tapițerie din pilele perforată Dakota în culoarea Magma Red, dar și o combinație de Anthracite/Alcantara de culoare neagră și cusături galbene.

La capitolul tehnologie, X2 va fi echipat în standard cu un ecran touch de 6,5 inch. Opțional, poți opta pentru un ecran Control Display de 8,8 inch, sistemul Head-Up Display, dar și o multitudine de sisteme de asistență a șoferului de ultimă generație.

P90278959_lowRes_the-brand-new-bmw-x2

Spațiul interior este similar cu cel al lui X1, dimensiunile acestuia fiind puțin mai mari. Capacitatea portbagajului lui X2 este de 470 de litri, cu 35 de litri mai mică decât cea al lui X1.

Motorizări

La momentul lansării, pentru BMW X2 vor fi disponibile 3 motorizări:

  • sDrive20i – un motor pe benzină TwinPower Turbo de 192 de cai putere cuplat la o cutie de viteze Steptronic cu 7 trepte
  • xDrive20d – un motor diesel TwinPower Turbo de 190 de cai putere cuplat la o cutie de viteze Steptronic cu 8 trepte
  • xDrive25d – un motor diesel TwinPower Turbo de 231 de cai putere cuplat la o cutie de viteze Steptronic cu 8 trepte

Lansarea noului BMW X2 este programată pentru luna martie a anului 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *