Renault ZOE, minunea electrică

Renault ZOE este, deocamdată, cea mai ieftină mașină electrică comercializată în România. Și acest lucru nu se traduce prin performanțe scăzute, ceea ce e de lăudat.

Designul exterior încearcă să fie cât mai normal. Mașina dispune de blocuri optice și elemente ce inspiră dinamism, totul încadrat frumos într-o forma aerodinamică, cu linii fluide și forme rotunjite.

renault-zoe-colajLa interior ies în evidență culorile deschise ale bordului, dar și materialele de bună calitate. Alt lucru interesant este tapițeria confectionată din teflon, aceasta fiind impermeabila.

Renault ZOE este propulsat de un motor electric care dezvoltă 88cp, astfel atingând o viteză maximă de 135 km/h. Autonomia declarată este de 210 km, dar variază în funcție de condițiile meteo, iarna scăzând pănă la 100 – 150 km.

Iaăa că am ajuns și la capitolul costuri. Prețul mașinii începe de la 20.900 euro în echiparea de baza LIFE, care include majoritatea dotărilor. Împreuna cu bonusul de la stat de 4.500 de euro, prețul lui ZOE scade pana la 16.400 euro.

Dar Renault are un sistem de chirie pentru baterie, care funcționeaza ca un abonament de telefonie mobilă (chiria se adaugă la rata lunară). Astfel, în funcție de opțiunea aleasa vei plăti între 79 și 162 de euro lunar pentru închirierea bateriei. Avantajul este că în cazul în care bateria se strică sau nu mai funcționează cum trebuie, ea este schimbată gratuit de Renault.

tabel-renault-zoe

Dacă ne-am lămurit care sunt costurile, trebuie sa știm și despre locurile unde poate fi încarcată. Plugshare.com este unul dintre cele mai bune site-uri care ne indică locația stațiilor de încărcare pentru mașini electrice din lume, inclusiv din România.

plugshare-colajÎn concluzie, Renault ZOE e o mașina foarte interesanta, reprezentând o parte din viitor. Iar eu, afirm ca aproape am ajuns la momentul la care merita să-ți cumperi un astfel de automobil, în funcție de posibilitățile financiare. Autonomiile acestor automobile sunt în creștere, iar infrastructura se dezvoltă încet-încet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *