A fost prezentat noul Audi A8: design nou și tehnologii avansate pentru nava amiral a producătorului german

Noua generație Audi A8 a fost dezvăluită în cadrul Audi Summit, un eveniment  organizat la Barcelona. Nava amiral a producătorului din Ingolstadt aduce un design nou, dar și o mulțime de tehnologii inovatoare.

La exterior, A8 arată mai impunător decât generația anterioară. Partea din față este dominată estetic de grila de mari dimensiuni, dar și de blocurile optice dotate cu tehnologia HD Matrix LED. În spate, stopurile dispun de o combinație între LED-uri și OLED. La fel ca predecesorul său, noul Audi A8 va fi oferit în două versiuni de lungime: cea normală, de 5,17 metri și cea cu ampatament mărit, de 5,30 metri.

audi-a8-interior

Interiorul noii generații aduce un design simplu și minimalist, dar și o mulțime de tehnologii avansate. Astfel, în consola centrală a fost încadrat un display, comenzile pentru climatizare fiind tactile. Mai mult, aceste comenzi oferă și un feedback haptic. De asemenea, pe consola centrală a apărut un buton Al ce activează sistemul Traffic Jam Pilot. Acesta funcționează până la viteza de 60 de km/h, iar cu ajutorul lui mașina pornește de pe loc, accelerează, frânează și virează singură, Audi A8 fiind prima mașină de serie dezvoltată special pentru o conducere automată de nivel 3. O altă tehnologie foarte interesantă este Remote Garage Pilot, care permite șoferului să manevreze automobilul fără să fie la volan, direct de pe telefonul inteligent, cu ajutorul aplicației MyAudi.

Noul Audi A8 aduce și o serie de inovații tehnice. Astfel, el va fi oferit cu un sistem de direcție integrală, care va vira roțile din spate în același sens sau în sens opus cu cele din față, în funcție de viteză. Totodată, pe noul A8 va fi disponibilă și o suspensie activă ce va permite setări variate și va ridica mașina în cazul detectării unui impact lateral.

audi-a8-spate

În gama de motorizări vor fi disponibile două unități diesel și trei pe benzină: 3.0 TDI de 286 de cai putere, 4.0 TDI de 435 de cai putere, 3.0 TFSI de 340 de cai putere, 4.0 TFȘI de 460 de cai putere și vârful de gamă de 6.0 litri W12 de 585 de cai putere. Toate motorizările vor fi disponibile cu un sistem micro-hibrid de 48 volți.

Update: Noua generație Audi A8 este disponibilă de acum și în România.

Prețurile încep de la 91.000 de euro cu TVA pentru motorul diesel 50 TDI de 3.0 litri și 286 de cai putere. Pentru varianta 55 TFSI de 340 de cai putere, prețul de pornire este de 92.000 de euro cu TVA inclus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *